Hundar för jakt – Wachtelhund Jaktgolden

Nu var det verkligen dags för en uppdatering…

När man har en facebook sida , så blir det långt mellan inläggen på hemsidan. Facebook sidan har blivit den nya kanalen att uppdatera om kenneln och dess avkommor , så ni som vill ha mer koll på oss får spana där.

Under första delen av året har det skett en del, både i dur och moll.

Under årets första hälft har vi haft en del träningsdagar ihop med golden från kenneln, med fokus på en B provs start under 2023. Det har även smugit in någon wachtel och Kh Vorsteh på träningarna. Apportering är ett gemensamt arbetsområde för alla dessa raser, även om golden är den som är specialisten. Några av oss tog modet till att sätta målet att starta på Goldenklubbens KM i Orsa i början på augusti. Och som de levererade… Senseofhunts Bestever ”Knuff”och Senseofhunts Sucess tog hem varsitt Excellent i B prov NKL. Även Senseofhunts Highness ”Innis” startade och gjorde ett fantastiskt arbete , men blev tyvärr utan pris denna gång.

Senseofhunts Eminence ”Lycka” har tillsammans med matte startat på SM i Rallylydnad och kom på en 73e plats och fick med sig fina erfarenheter inför framtiden. En fin prestation av Lycka som är väldigt ung med sina 2 år och redan vara på SM.

Vi fick ta farväl av en kär vän i kenneln under sommaren , Rislyckehöjden Dolly fick tillslut somna in efter en kamp med anaplasma och borrelia. Nu jagar hon vidare på andra sidan regnbågsbron. Du har gett många fina jaktminnen och varit en trogen arbetskamrat inom NVR.

Vi säger varmt välkommen till en ny goldenkille, Beaworthy Etesian som kallas Scott. Han flyttade under sommaren till Ulrika och Niclas . Det är spännande linjer i hans stamtavla och han är släkt med deras äldre golden Faxe( Doubleuse Leogolas).

Jaktsäsongen har just börjat för apportörerna och nu dröjer det inte länge tills vi får släppa våra wachtelhundar i skogarna runt om i Sverige. Vi hoppas på att det ramlar in lite rapporter i början på oktober som vi kan dela med oss av. Tills dess får vi förbereda dem så gott det går med att se till att de är i bra form när vi står där 1 oktober släpper kopplet och längtar efter att få höra de första skallen sjunga i skogarna.

Kommentarer är stängda.