Senseofhunts kennel

Hundar för jakt – Wachtelhund Jaktgolden

Aktuella valpkullar

Vi föder upp Wachtelhund och Jaktgolden i kenneln.

Wachtelhund: Planeras 2023/2024

Jaktgolden: Planeras 2024

Vår målsättning är att utveckla och bevara de egenskaper som är viktiga för jakt och att avla på friska och sunda individer med bra mentalitet.

Wachtelhund:

Vi vill att valparna kommer till hem där man jagar och har stort intresse för jakt och jaktträning med hund. Vi vill att man startar på jaktprov i unghundsklass och att man röntgar höfter och armbågar. Därefter ser vi gärna att man startar på ytterligare prov och utbildar sin hund, för att ge de bästa förutsättningar att bli en bra jakthund. Man ska vara beredd på att det krävs tid och engagemang för att utbilda en jakthund.

Vi kommer att erbjuda träffar för valp och unghundar och om det finns intresse även för vidare utbildning mot tex ÖKL.

Jaktgolden:

Vi har som mål att valparna kommer till hem där man jagar/jakttränar med hund, men även andra arbeten som tävling i bruksgrenar eller arbete som servicehund passar en jaktgolden.

Vi vill att man röntgar höfter och armbågar.

Vi ser gärna att man startar på prov och utbildar sin hund, för att ge de bästa förutsättningar att utveckla och att få använda sina egenskaper. Man ska vara beredd på att det krävs tid och engagemang för att utbilda en jakthund.

Vi erbjuder träffar för valp och unghundar och om det finns intresse även för vidare utbildning.

Valparna levereras enligt Svenska Kennelklubbens rekommendationer. Valparna är avmaskade, vaccinerade, id-märkta och dolda fel-försäkrade.