Senseofhunts kennel

Hundar för jakt – Wachtelhund Jaktgolden

Musketör- kullen 2020 (golden)

Födda 2020-09-30

Senseofhunts Porthos

Senseofhunts Athos

Senseofhunts Aramis

Föräldrarna är
Doubleuse Superwoman ”Shine” SE 42386/2015
och
Doubleuse Obi-Wan Kenobi SE 31792/2016

Shine är en fartfylld mindre tik som har stor arbetslust och vilja och en stor dos av att vara till lags. Hon har bra markeringsförmåga, har hög fart, härlig vattenpassion och apporterar med ett bra fast grepp. Hon har en bra av och på knapp. Hos oss används hon i praktisk jakt.

Hon har haft lite ”stolpe ut” på sina jaktprovsstarter, marginalerna har inte varit på vår sida. Med en ”nybörjar-matte ” har hon fått utvecklas och vi har fått många erfarenheter på vägen. Hon har ett 2a pris i NKL i B-prov, där hon föll på att hon sökte ” lite utanför området” innan hon plockade in allt vilt. Shine är BPH beskriven.

Obi  beskrivs så  här av sin matte. Obi är en hund med mycket humor och stor arbetsglädje och har en exceptionell markering och nos, samtidigt som han har en tydlig av och på knapp. Han har huvudsakligen använts i praktisk jakt, tagit sin etta i NKL, två andra pris i ÖKL varav en start i Danmark och har godkänt anlagsprov i viltspår. Som treåring kvalificerade han sig till NM för golden och på goldenspecialen 2019 kom han trea i ÖKL.